Protectia pestelui

Protecția peștelui reprezintă unul dintre cele mai prioritare aspecte în ceea ce privește activitatea de pescuit desfășurată pe Orlat Lake. Regulamentul lacului cuprinde mai multe reguli menite să garanteze un nivel maxim de protecție.

(a) Este esențial ca lansetele să fie supravegheate în mod continuu. Pe durata întregii sesiuni de pescuit, este obligatorie prezența unui pescar în stand. În cazul în care standul este ocupat de un singur pescar și acesta se retrage pentru o anumită perioadă de timp, lansetele trebuie retrase din apă. Vă rugăm să nu părăsiți lansetele nesupravegheate.

(b) Manipularea peștilor prinși trebuie efectuată exclusiv în zona grilajelor metalice de deasupra apei.

(c) Atunci când scoateți peștele din apă, trebuie să deschideți minciogul și să rulați plasa. Extragerea peștelui din apă se realizează numai cu ajutorul unei saltele de cântarire (sling), însoțită de minciog.

(d) Saltelele de primire trebuie să fie umplute cu apă cel puțin pe jumătate.

(e) Dacă pescarul consideră că peștele capturat depășește greutatea de 20 de kilograme, are obligația să anunțe administrația telefonic, la orice oră. Peștele nu trebuie scos pe mal, ci trebuie menținut în minciog sau transferat în salteaua de cântarire pentru a fi în siguranță până la sosirea personalului administrativ.

(f) Cântărirea și fotografierea capturilor de peste 20 de kilograme se efectuează exclusiv în prezența personalului administrativ.

(g) În timpul sezonului cald, adică din începutul lunii iunie până la sfârșitul lunii septembrie, toți peștii cu o greutate de peste 20 de kilograme trebuie fotografiați în apă, folosind platforma metalică special amenajată.

(h) Peștii care depășesc 20 de kilograme trebuie fotografiați în apă, indiferent de perioada anului.

(i) Este strict interzisă folosirea sacilor pentru păstrarea peștilor și aducerea lor în incinta lacului.

(j) Este obligatoriu să utilizați dezinfectantul pus la dispoziție de administrație.