Echipamente de pescuit

 ECHIPAMENTUL DE PESCUIT

(a) Pescuitul este permis numai cu echipament specializat pentru crap – lansete, mulinete, minciog etc. Nu sunt acceptate echipamente de pescuit la feeder sau la alte stiluri de pescuit. Minciogul trebuie să aibă o deschidere de minim 1m și să fie prevăzut cu plasă cu ochiuri mici. Pescarii sunt obligați să aibă cel puțin două mincioguri pe stand. Minciogurile trebuie dezinfectate la sosirea pe lac, în zona parcării.

(b) Linia principală trebuie să fie un monofilament (nylon sau fluorocarbon) de minim 0,40mm. Nu este permis pescuitul cu linie principală din fir textil.

(c) Este obligatorie folosirea unui segment de leadcore sau de tub anti-tangle cu lungimea de minim 70cm.

(d) În cazul folosirii bărcii, este obligatorie deținerea și folosirea vestei de salvare.

(e) La pescuitul plantat, este permisă folosirea balizelor tubulare flexibile, care nu agață linia principală. Balizele flexibile pot rămâne în poziție pe toată durata partidei. Este permisă folosirea balizelor H pentru căutarea și marcarea temporară a locurilor. După ce locurile de pescuit au fost stabilite, balizele H trebuie scoase din apă. Este interzis pescuitul la balize H pentru că, în timpul drilului, peștele se poate încurca în firul balizei.

(f) Sunt permise corturile dedicate pescuitului la crap cu camuflaj sau verde kaki. Sunt acceptate paviloane sau umbrare. Pentru campare, pescarii au obligația sa folosească un cort sau un umbrar. Corturile vor fi montate doar pe zona laterală și pietruită a standului, fără a obstrucționa zona centrală prin acoperirea camerei de supraveghere.

(g) Pescarii sunt obligați să fie dotați cu cizme-piept pentru eventuala fotografiere a capturilor mari în apă, având în vedere că toate capturile de peste 20kg se pot fotografia doar în apă.

MONTURILE

(a) Pescuitul este permis numai cu monturi de crap cu un singur cârlig. 

(b) Montura trebuie să poată elibera plumbul în cazul ruperii liniei principale. Este interzisă folosirea unei agrafe deasupra segmentului de leadcore sau de tub anti-tangle. Dacă se folosesc clipsuri pentru plumb pierdut, pescarii au obligația să se asigure că plumbul poate să cadă din clips în mod corespunzător. Este interzisă folosirea unor clipsuri care nu eliberează plumbul corect sau blocarea clipsurilor cu scopul de a nu pierde plumbul.

(c) Sunt acceptate cârlige de la mărimea 2 la mărimea 6 din modelele dedicate pescuitului la crap. Este interzisă folosirea cârligelor de dimensiuni mici, cum sunt cele utilizate în pescuitul la feeder.

NADELE

(a) Nadele permise pe lacul Orlat sunt: boilesurile fierte sau solubile, peletele, pasturile (mixurile de groundbait) si semințele si alunele tigrate preparate. Nu sunt acceptate semințele sau alunele nepreparate.

(b) Din considerente de gestionare a apei și pentru sănătatea peștilor, administrația își rezervă dreptul de a interzice folosirea anumitor tipuri de nade precum și de a limita cantitățile de nadă utilizate. Va rugăm să contactați administrația pentru detalii.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat
1
Aveți nevoie de ajutor?
Cu ce te putem ajuta?👋